.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Rotaract Craiova sustine ShoeBox 2013



Anul trecut începeam articolul prin a sublinia faptul că NU este destinat celor leneși, ignoranți, nepăsători, egoiști... el fiind un proiect atât de frumos și de diferit de ce s-a întâmplat până acum în online si offline, încat eram sigur că nu te-ai fi regăsit în el. Dar voi ați demonstrat că nu era nevoie de precizare, iar când am tras linie am văzut că am reușit cu toții să strângem 250 de cutii ce au adus un zâmbet pe chipul unor copii care chiar aveau nevoie. 

Pentru cei care nu au auzit încă de proiectul ShoeBox, o să încerc să vă povestesc în câteva rânduri și mai multe imagini toată povestea... sau cel puțin o să încerc. 


Magia ShoeBox constă în dăruirea unei cutii de cadouri, frumos împachetată, astfel încât să aducă mai mult din spiritul Crăciunului unor copii ce au uitat să zâmbească. Așa cum vorbeam acum câteva săptămâni în Cluj cu Valentin Vesa, inițiatorul campaniei, proiectul atacă indiferența legendară a românului față de român. Această inițiativă nu trebuie confundată cu Secret Santa sau alte campanii ce au la bază o entitate fantastică. Toate aprecierile trebuie îndreptate către românii cu sufet mare care își rup puțin din timp și reușesc să facă ceva și pentru copiii uitați de lume.

În cazul în care nu ai înțeles exact despre ce este vorba, te las cu urmatorul clip:



Dacă te-ai hotărât să te implici în proiect, iată ce trebuie să știi:

De ce ai nevoie?


  • o cutie goală de pantofi (corpul și capacul)
  • hârtie de împachetat cadouri. Găsești o mulțime de modele de Craciun/Sărbatori de iarnă.
  • cutter/foarfecă
  • timp și/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruiești
  • răbdare …:)

Cum procedăm?


Ce punem în cutii?

"Se învelește frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă și poti dărui. Ai mai jos câteva sugestii:

  • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
  • articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
  • jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului
  • produse de igiena personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș 
  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor)
  • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
  • poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric)
  • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor
Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex.compot de casă în borcan de sticlă)."

Când aduceți cadourile, nu lipiți capacele, le vom lipi împreună la fața locului, atunci când punem și etichetele speciale cu vârsta copilului. Totodată, avem și un formular în care vă puteți semna după ce predați cutia.




Unde ajung cadourile?

Anul trecut am donat cele 250 de cutii la: Centrul pentru copii cu handicap sever “Sf. Andrei”, Centrul de copii cu handicap (grav sau ușor) “Vis de copil”,  Complex primărie în regim de urgență (copii fară handicap), mai multe apartamente sociale, diferite familii sărace, dar și în comuna Vârvor (Dolj)

Anul acesta, în funcție de câte cadouri primim, iar eu sper să fie mult mai multe, vrem să le ducem atât în locurile în care am fost anul trecut, dar și la alte centre și familii sărace de pe raza județului Dolj.


Locația. Unde aduc cutia?

Clubul Rotaract Craiova adună cutiile la Cabinet Stomatologic Dr. Melania Cojocaru, Bvd. Carol I, Bl J3, Ap 2. 
Program: Marți-Sâmbătă 16.00 - 20.00. În afara programului este puțin mai dificil, dar putem discuta la telefon. Când nu sunt la cabinet, mă găsiți la Facultatea de Medicină.

Persoane de contact: 
Rareș Cojocaru - mail la rares.cojocaru22 pe gmail, mai jos in comentarii sau tel: 0753 777 081 (Vodafone)
Cătălina Mancaș - 0742 222 063

                                                              
Perioada

Proiectul începe vineri, 15 Noiembrie, și se termină pe 13 Decembrie, tot într-o vineri.


Pe final, vă spun doar că îmi doresc să văd iar multă lume ce rezonează cu proiectul. Îmi doresc din nou să fiu sunat în continuu pentru a da informații despre ShoeBox, asta chiar dacă nu erau cele mai potrivite momente. Îmi doresc să îmi fac griji pentru locurile în care trebuie să donăm cutiile și mai ales griji cu privire la o mașină destul de încăpătoare pentru ele.

Și nu, nu am emoții că s-ar putea strica din nou mașina pe drumul de întoarcere, într-o pădure, seara, în ajunul Crăciunului. De asta mă voi ocupa împreună cu tata să nu se mai repete.


Linkuri utile

Articolul oficial
Poze ShoeBox 2012 Craiova
Rotaract sustine ShoeBox 2012
ShoeBox 2012: raport final, cifre și simțăminte


Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob