.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

"Împreună Pentru Sănătatea Rurală" ajunge în Melinești, Dolj



Fiind voluntar prin definitie și hotărât să urmez medicina, nu am cum să nu răspund pe măsură acestei frumoase inițiative pusă la cale de 20 medici specialiști și rezidenți. Vorbesc despre proiectul Împreună Pentru Sănătatea Rurală.

 
Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, iar când lumea îl pierde, cu disperare încearcă să îl recapete și doar atunci își amintesc că ar fi trebuit să meargă la medic. Din păcate, unii dintre ei văd doctorul ca pe un făcător de minuni. Niciun medic bun nu este magician și stiu că doar foarte multă muncă poate duce la miracole..

Exact asta vor să combată minunata gașcă de mai sus. Visul lor este să "ajungem în satele cu totul uitate de lume, acolo unde o consultaţie de bază poate salva viaţa."

În weekendul 8-9 Iunie, echipa ajunge și în Județul Dolj, în satul Melinești unde o să ofere investigații gratuite. Uite ce-am găsit pe pagina lor de FaceBook:




18 studenti medicinisti in an terminal si 20 de medici specialisti si rezidenti, se vor deplasa in comuna Melinesti din judetul Dolj pentru a acorda sansa la un consult medical de specialitate, localnicilor cu o situatie financiara deficitara.

Medicii voluntari ai caravanei provin din urmatoarele specialitati: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, reumatologie, anestezie si terapie intensiva, medicina interna, anatomo-patologie si chirurgie. Asa cum bine vedeti, incepem sa "crestem" si pentru asta le suntem foarte recunoscatori medicilor care ne insotesc desi stau destul de prost la capitolul timp, dar si oamenilor din presa care au raspuns la apelul nostru !

Toate investigatiile sunt gratuite. Printre acestea se numara: recoltarea din sange capilar de colesterol, trigliceride, glicemie si hemoglobina, electrocardiograma, ecografie abdominala si examen oftalmologic de specialitate. Copiilor li se vor realiza si teste rapide pentru streptococ, rotavirus si adenovirus.

De aproximativ 1 luna, ni s-au alaturat si colegii nostri care sunt voluntari ai proiectului "Impreuna invingem Tuberculoza". Prin aceasta campanie de informare se urmareste constientizarea populatiei asupra simptomelor, modului de preventie si a tratamentului tuberculozei.

De asemenea, tot de 1 luna, avem sprijinul si Asociatiei de Pacienti cu Aritmii. O mare parte din pacientii cu fibrilatie atriala afla ca au aceasta aritmie dupa ce au facut accident vascular cerebral. Asociatia isi propune sa ajute populatia sa depisteze fibrilatia atriala si sa constientizeze importanta tratamentului preventiv administrat corect.

 
Cred că astfel de proiecte ar trebui apreciate mult mai mult, susținute și totodată, răspândite.. Poate așa o să audă cât mai multe persoane de drumul pe care ei au pornit, chiar și alți medici care să se implice la rândul lor.
Chinezu a mai scris despre inițiativă aici, aici și aici.

  

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob