.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Primesti cu sfaturile, Mariciu ?

De cand am vizitat Londra a trecut putin, dar sunt sigur ca si-a pastrat farmecul. In 5 zile a trebuit sa vad cam tot ce era de vazut asa ca am batut si parabatut strazile.


In fine...Ideea e ca 4 bloggeri ( Mariciu BogdanFlavia și Auraș) sustinuti de gotravel participa in Londra la TMF&A si nu prea au timp de zabovit, cu atat mai mult ca nimeni nu a mai vizitat orasul pana acum, o sa incerc sa le dau cateva sugestii si sfaturi. Pentru ca dintre ei mai mult cu Marian am mai interactionat si socializat o sa incerc sa fac o mica sinteza a ce i-as recomanda si ce cred ca i-ar face placere sa vada.


Mi-am persmis sa imi structurez un semi-program :) tinand cont de cat de aproape sunt obiectivele si distanta fata de metrou, asa ca :


Ziua ar putea incepe cu:
-o vizita la St. Paul Catherdral de pe Str St Paul's Churchyard. Este una dintre cele mai impunatoare catedrale ale orasului, fiind construita intre 1675-1710. Cine se incumeta sa urce 530 de trepte adica app 83 de m, poate sa aiba o imagine de ansamblu foarte faina asupra orasului (bine..nu chiar ca cea din London Eye). Daca nu ma insel si cred ca nu, aici se gasesc mormintele Aamiralului Nelson si a Ducelui de Wellinghton.

Daca va miscati repede puteti ajunge chiar cand se deschide, adica la 8.30. Biletul costa 12,5 Lire. Este foarte aproape de statia St. Paul pe linia de metrou Central (e cu rosu pe harta).

O recomand nu numai rezonantei istorice ci si datorita stilului ei bizantin ce te da pe spate :)

-Apoi ma gandeam ca daca esti la St Paul's Cathedral, langa tine o sa fie unul dintre podurile celebre londoneze ( nu arhicunoscutul London Bridge, ajung mai tarziu) ci Milenium Bridge. Se vede foarte frumos noaptea dar si ziua arata bine; In cazul in care ajungeti mai tarziu/ terminati mai tarziu, puteti traversa Millenium Bridge, iar daca faceti imediat stanga si va plimbati 400 de m ajungeti la The Archor- un loc super misto, pitoresc unde au un meniu specific englezesc: Fish&Chips. Eu l-am mancat pe marginea Tamisei pentru ca scosesera terasa si era si vremea buna.

Aici daca nu ma insel s-a filmat si o parte din filmul "Get him to the Greek" (mi-a spus un prieten, iar din trailer nu sunt 100% sigur. Poate la min. 1.22)
* Oricum, daca va incurcati cumva, puteti gasi locaul la adresa 34 Park Street, Bank End, Southwark, London SE1 9EF.
*Din cate vad, se deschide la 11-12.00, iar o portie "full option" costa in jur de 10 lire.

-V-as mai recomanda tot foarte aproape de Archor, sa aruncati un ochi pe la Shakespeare's Globe. Este exact cum coborati de pe Millenium Brdige,in stanga.


Este unul dintre cele mai de succes teatre londoneze, cu piese in aer liber, si cu un tur in care iti spune cate ceva despre locul in care era vechiul teatru de care Shackspeare apartinea, si care a ars prin anii 1600.


Deja e cam trecut de pranz, incetul cu incetul incepe sa se intunece si ar fi ideal sa prinzi un apus in London Eye. Cam cea mai apropiata linie de metrou e la London Bridge, un pic cam departe, dara daca va incadrati in timp puteti sa faceti o plimbare pana acolo, si treceti si pe langa HMS Belfast. Cred ca va incadrati in timp. Traversati London Bridge si daca nu ma insel, ajungeti in partea comerciala a orasului, adica pe amandoua partile ale Tamisei erau sedii ale bancilor, cladiri de birouri impunatoare. Puteti lua metroul din statia Monument de pe linaia verde (District)

Puteti merge catre batranul Ben, in Westminster pe aceeasi linie. Presupun ca deja spre apus. Fugi repede la London Eye. Este pana la 8.30 deschis. Palatul Parlamentului este deja luminat si numa' bun de poze :)

*Langa London Eye este si London Aquarium. Foarte foarte frumos. (asta eventual in alta zi daca sunteti interesati. Mie mi-a placut. M-au impresionat mult rechinii ciocan)

*Sa stii ca daca vrei sa mergi la Madam Tussauds puteti sa va luati de acolo un pachet de bilete cu reducere si pentru Londo Eye si pentru Aquarium si in plus poti sa iei gasca si la London Dungeon. Pacat ca The Dungeons nu este langa Eye si acvariu. E langa London Bridge. Eu unul nu am fost la The Dungeons dar am inteles ca e super tare si infricosator. Stiu ca pivnitele dateaza de sute de ani si ca au cu adevarat utilziate pentru tinerea, torturarea "nesupusilor" ,etc.  Exista chiar si in serialul The Tudors o secventa in care duce un prizonier acolo. Uite aici un link si vezi daca-ti convine oferta :). Poti sa iti iei si bilet pentru doar 2 obiective cred.

Deja am scris cam mult dar vreau sa mai punctez niste obiective care ar fi frumos sa le vezi :) :
-Windsor Castle (iti trebuie jumate de zi. Ultima intrare este la 15.00 iar prima la 9.45.)

- Tower Of London- este o adevarata fortareata. Aici sunt bijuteriile coroanei. Este exact langa London Bridge, dar trebuie sa te grabesti ca inchid la 17.00. (incep la 9.00) iar biletul este 17 lire. Sincer il recomand dar dureaza cam mult :). Oricum, e fabulos.

- Pentru cumparaturi-faimoasa Oxford Str. (sau Westfield Mall-cel mai mare din Europa). Poate una dintre cele mai placute plimbari pe care o poti face pe o strada este cea de pe Oxford. Modelul de pantofi care ii poarta si numele era atotprezent; si nu glumesc). Poti sa iei lejer metroul si sa te opresti in statia Oxford Circus de pe linia rosie (Central)

-Pentru entertainment, Covent Garden este "the real deal". Se fac tot felul de activitati in aer liber, actori de acrobatii fac reprezentatii langa mesele teraselor. Tot aici este si un centru Apple (cel mai mai mare din Europa, deschis in 2010). Pe linia albastra (Picadillly Line) trebuie sa va uitati de statia Convent Garden pentru a ajunge aici. Sincer, aici recomand o iesire seara intr-un local, un adevarat pub englezesc. Apropo de Picadilly, nu ar strica o mica plimbarica intr-o dimineata prin Piccadilly Circus. Aici se gaseset si sediul Ripley's Believe It or Not!


-O plimbare prin St James Park pana la London Zoo. Foarte aproape de statia Camden Town. Intrarea este de 18 lire, un pic cam scumpa dar merita, in cazul in care a mai ramas timp.

As mai fi avut multe de zis, dar cum stiu ca si rabdarea cititorului este cam limitata, o sa ma rezum la atat. Doresc numa' ca cei 4 sa se simta bine si sa se bucure de mini-vacanta in Londra. Eventual in comentarii pot sa mai scriu una alta daca e cazul :))

P.S. Str. Downing nr. 10 :)

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob