.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Frantei 2011 - Etapa 2

Thor Hushovd in tricoul galben


Norvegianul de la Garmin-Cervelo, Thor Hushovd, a castigat cu echipa contratimpul de 23 de km si a preluat stafeta de la P. Gilbert, imbracand astazi tricoul galben

*in curs de update

Etapa secunda din Le Tour s-a desfasurat pe distanta de 23 de km ( Les Essartes-Les Essartes), fiind o etapa de contratimp pe echipe. A fost o etapa relativ mica, dar cu un traseu final urban cu destul de multe virje.

Ceea ce s-a intamplat ieri are rezonante si in etapa de astazi si poate va avea si pe parcursul turului. Cazatura in masa de la km 9 (pana la finish) in care  Contador a fost blocat si a pierdut secunde pretioase, a dus ca  prima echipa care i-a startul in contratimpul de astazi este chiar cea a spaniolului Alberto , banca suedeza Saxo Bank.

Thor Hushovd, norvegianul de la Team Garmin a concurat astazi cu tricoul de cel mai bun catarator desi are 0 puncte :)). Aceasta intamplare, pe cat de amuzanta pe atat de ciudata se datoreaza faptului ca sistemul de punctaj a fost schimbat. Etapa de ieri fiind una in urcare, s-a acordat 1 singur punct celui ce o trece primul, restul nefiind recompensati. : este pentru prima ora, s-ar putea si pentru ultiima data. Sunt mandru sa-l port; nu este trioul meu dar ma simt bine sa-l port.      "am depus un efort fantastic. acum 10 ani am castigat tot un contratimp pe echipe .Este o zi extraordinara pentru mine"


Ivan Basso(LIQUIGAS) : +45 de secunde. Stiam ca va fi o etapa dificila astazi. Nu putem spune ca este un rezultat extraodinar . Ne doraem mai bine, nu am nimic special de comentat. Echipa noastra nu este atat de buna in astfel de etape. A batut si vantul nu a fost o zi buna pentru noi. In fiecare zi din tdf este o zi dificila.. 

Parea un pic resemnat Basso. Stia de la inceput care este conditia lui.

Si in etapa de astazi a existat o cazatura. A fost zdruncinat un pic Bernard Heisel, ciclistul de la HTC Columbia. Inca dupa virajul al doilea a alunecat. Restul coechipierilor nu au avut de sufeirt.


Clasament etapa:
1. Garmin (United States) 24 mins 48 secs"
2. BMC Racing (United States) +4"
3. Team Sky (Great Britain)
4. Leopard (Luxembourg)
5. HTC - Highroad (United States) +5"
6. RadioShack (United States) +10"
7. Rabobank (Netherlands) +12"
8. Saxo Bank (Denmark) +28"
9. Astana (Kazakhstan) +32"
10. Omega Pharma - Lotto (Belgium) +39"

Clasament general (tricoul galben): 1. Thor Hushovd (Norvegia – Garmin-Cervelo) - 5:06:25; 2. David Millar (Marea Britanie – Garmin-Cervelo), în acelaşi timp; 3. Cadel Evans (Australia – BMC) la 0:01; 4. Geraint Thomas (Marea Britanie – Sky) la 0:04; 5. Linus Gerdemann (Germania – Leopard-Trek); 6. Frank Schleck (Luxemburg – Leopard-Trek); 7. Fabian Cancellara (Elveţia – Leopard-Trek); 8. Edvald Boasson Hagen (Norvegia – Sky); 9. Manuel Quinziato (Italia – BMC); 10. Andy Schleck (Luxemburg – Leopard-Trek), toţi la 0:04; …12. Bradley Wiggins (Marea Britanie – Sky) la 0:04; …14. Tony Martin (Germania – HTC-Highroad) la 0:04; …20. Andreas Klöden (Germania – RadioShack); 21. Chris Horner (S.U.A. – RadioShack); 22. Levi Leipheimer (S.U.A. – RadioShack); 23. Janez Brajkovic (Slovenia – RadioShack), toţi la 0:10; …25. Robert Gesink (Olanda – Rabobank) la 0:12; …27. Alexander Vinokourov (Kazahstan – Astana) la 0:32; …47. Ivan Basso (Italia – Liquigas) la 0:57; …75. Alberto Contador (Spania – Saxo Bank) la 1:42; …104. Samuel Sanchez (Spania – Euskaltel) la 2:36.

Clasament pe puncte (tricoul verde): 1. Philippe Gilbert (Belgia – Omega Pharma-Lotto) - 45 de puncte; 2. Cadel Evans – 35 de puncte; 3. Thor Hushovd – 30 de puncte; 4. Jose Joaquin Rojas (Spania – Movistar) – 26 de puncte; 5. Jurgen van den Broeck (Belgia – Omega Pharma-Lotto) – 22 de puncte; …13. Tyler Farrar (SUA – Garmin-Cervelo) – 13 puncte; …24. Mark Cavendish (Marea Britanie – HTC-Highroad) – 5 puncte; …26. Alessandro Petacchi (Italia – Lampre) – 4 puncte.

Clasament căţărători (tricoul alb cu buline roşii): 1. Philippe Gilbert – 1 punct.

Clasament tineri (tricoul alb): 1. Geraint Thomas – 5:06:29; 2. Edvald Boasson Hagen, în acelaşi timp; 3. Tejay van Garderen (SUA – HTC-Highroad); 4. Matthew Goss (Australia – HTC-Highroad), ambii la 0:01; 5. Ben Swift (Marea Britanie – Sky) la 0:07.

Clasament pe echipe: 1. Garmin-Cervelo – 14:29:39; 2. BMC la 0:01; 3. Leopard-Trek; 4. Sky, ambele la 0:04; 5. HTC-Highroad la 0:05.

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob