.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Franței-Etapa 8- Armstrong's worst day

Andy Schleck(Luxemburg,Team SaxoBank) îl răzbună pe fratele său Frank după ce câștigă prima sa etapă din Marea Buclă în anul acesta.

După ce trena este dusă eroic de echipa Astana,în ultimii 200 m. Andy se bate cu Samuel Sanches și trece linia de sosire cu puțin înaintea lui Samy.Tricul galben este pasat australianului Cadel Evans.(Australia,Team BMC)


Etapa 8 din Le Tour de France a fost una în totalitate montană,între Station des Rouses-Morziene-Avoriaz.Aceasta este probabil cea mai neagră etapă din cariera lui Lance Armstrong(U.S.A,Team Radio Shack)...etapa ce preconizează o cădere și mai abruptă a celui ce a câștigat de 7 ori Le Tour.

Armstrong trece ușor de o căzătură de la începutul cursei dar cea de la km 50 își pune amprenta asupra evoluției texanului mai departe în etapă.Se lovește destul de puternic la spate în urma unei curbe la dreapta ce nu prevesta vrun eventual accident.În jurul km 20 cade din nou Lance,de această dată nu din vina lui ci din cauza unui ciclist de la Euskaltel care provoacă un mini-carambol.Acesta se întinde după un saculeț cu bidoane cu apă și cade chiar în fața lui Armstrong.Aici s-a declanșat ruptura.Expresia de pe fața americanului de la Radio Shack semâna izbitor cu cea din etapa de pe piatra cubică....transmitea resemnarea,dezamăgirea pe care Lance nu se aștepta să o simtă.

Cele două căzături îl încetinesc cu câte 1 minut fiecare.La acestea se mai adaugă rana de la genunchiul stâng și vârsta ciclistului.Finalul este unul nemaivâzut.Este așteptat să treacă linia de sosire Armstrong ceea ce nu s-a mai întamplat în istoria sa de ciclist.Ajunge cu o întarziere față de Andy Schleck de peste 11 minute.Ei bine...poate înfrângerea nu este atât de dură cât ști că în spatele tău se alfă tricoul galben.Da....francezul Chavanel nu a excelat în aceastâ cursă pierzând automat tricoul câștigat în etapa de ieri.

Ca să vorbesc de ceea ce s-a întmplat între pluton și evadați vreau mai întâi să-i nominalizez pe evadații ce au prins un avans bun pe Cole de la Romaz:M.Aerts, A.Mondard, K.Moerenhout.

Alexandre Vinokurov(cel căruia i-am detaliat povestea aici) a ajutat mult Team Astana fiind prezent la trenă.Primește într-un timp la km 24 liber să se detașeze de pluton și să-i ajungă pe evadați pentru victoria de etapă.Cum știm cu toții....Vinokurov nu este un foarte bun câțărător deci prin urmare nu au fost sorți de izbândă.

Rodriguez(team Katusha) atacă plutonul condus la trenă de Astana la km 8.Este lăsat să atace pentru că nu reprezintă ciclistul o amenințare,la cele peste 4 minute distanță de tricoul galben.
Treptat...evadații sunt ajunși de pluton.Primul care ,,este mâncat,, e Morenhout la km 7.Este ajuns și Monard la km 5,5 și rămâne doar Aerts evadat.

Navaro este uimitor.Duce cu trudă trena celor de la Astana pe ultima cățărare și așteaptă doar un semn de la Contador...o expresie de genu..Bă..hai,gata.De aici o duc eu. 

Când mai erau doar 2 km înainte de final,Kreuzeiger  atacă.Se i-a după el Contador(spre bucuria lui Navaro) și Andy Schleck.
Robert Hesing,Samuel Snchos,Contador,Andy Schleck formează un trenuleț de evadați.

Andy se bate cu Samuel Sanches și trece linia de sosire cu puțin înaintea lui Samy

 


Mă înclin.Voie bună.!

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob