.

Sustin proiectul ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Turul Franței-Etapa 6

Dublă pentru Mark Cavendish.Acesta reușeșste a doua victorie de etapă din TDF după cea de ieri și este la victoria 12 din cariera sa în Marea Buclă.

Mark a reușit împreună cu băieții de la Team HTC Columbia să-i ajungă pe evadații ce s-au desprins de pluton încă de la începutul cursei(Sebastian Lang-Spania,Team Lotto- , Ruben Perez Moreno-Spania,Team Euskaltel- , și francezul Mathieu Perget care a reușit de altef să câștige toate punctele puse la sprint pentru azi).

Julian Dean conducea înaintea ultimului viraj, Robert Hunter era în apropiere, dar pe partea dreaptă a apărut de nicăieri Mark Renshaw care l-a adus în roată pe Cavendish până cu 230 de metri înainte de sosire, iar britanicul i-a învins uşor pe Tyler Farrar şi pe Petacchi. Hunter: "Eram aproape de finiş, m-am uitat în spate şi Tyler nu era acolo, aşa că am ezitat, nu voiam să-l ajut pe Cavendish, dar el avea omul lui care să-l ajute."


Declarația lui Cavendish : "Băieții au fost perfecți pe perioada zilei.A fost o zi dificilă.A avut câteva cățărări și nu putem spune că a fost o etapă plată(aici vrea să spună că a reușit să câștige și o etapă cu cățărări).Băieții m-au ajutat să stau în față și i-am prins pe evadați.Poate am intrat în lupta pentru tricoul verde dar eu vreau să mă axez pe victoriile de etapă "

Clasament etapă – 1. Mark Cavendish (Marea Britanie – Team Columbia) – 5:37:42; 2. Tyler Farrar (S.U.A. - Garmin); 3. Alessandro Petacchi (Italia – Lampre); 4. Robbie McEwen (Australia – Katusha); 5. Gerald Ciolek (Germania – Milram); 6. Sebastien Turgot (Franţa – Bouygues), toţi în acelaşi timp cu învingătorul.

Clasament general (tricoul galben) - 1. Fabian Cancellara – 28:37:30; 2. Geraint Thomas la 0:20; 3. Cadel Evans la 0:39; 4. Ryder Hesjedal la 0:46; 5. Sylvain Chavanel (Belgia – Quick Step) la 1:01; 6. Andy Schleck la 1:09; …9. Alberto Contador (Spania – Astana) la 1:40; …13. Denis Menchov (Rusia- Rabobank) la 1:49; 14. Bradley Wiggins (Marea Britanie – Team Sky), ambii la 1:49; …16. Roman Kreuziger (Cehia – Liquigas) la 2:24; 17. Luis Leon Sanchez (Spania – Caisse D’Epargne) la 2:25; 18. Lance Armstrong (S.U.A. – RadioShack) la 2:30; …27. Michael Rogers (Australia – Team Columbia) la 3:00; …31. Samuel Sanchez (Spania – Rabobank) la 3:04; …42. Robert Gesink (Olanda – Rabobank) la 3:16; …46. Carlos Sastre (Spania – Cervelo) la 3:19; 47. Ivan Basso (Italia – Liquigas) la 3:20.

Clasament pe puncte (tricoul verde) - 1. Thor Hushovd – 118 puncte; 2. Alessandro Petacchi - 114 puncte; 3. Robbie McEwen (Australia – Katusha) – 105 puncte.

Clasament căţărători (tricoul alb cu buline roşii) - 1. Jerome Pineau (Franţa – Quick Step); 2. Matthieu Perget (Franţa – Caisse d'Epargne; 3. Sylvain Chavanel – 8 puncte.

Clasament tineri (tricoul alb) - 1. Geraint Thomas – 28:37:50; 2. Andy Schleck la 0:49; 3. Roman Kreuziger la 2:04.

Clasament pe echipe - 1. Saxo Bank – 85:56:25; 2. Garmin la 0:05; 3. Team Sky la 0:19.


Etapa 6 din Le Tour de France s-a desfășurat între două orașe interesante Montagris-Guegnon(ce pot fi asimilate cu Veneția și respectiv Galați..revin la idee imediat) pe distanța a 227 km,această etpaă fiind cea mai lungă din actuala ediție a turului din acest an.
A fost o etapă în care s-au îmbinat perfect porțiuni de sprint(3) și 4 porțiuni de cățărare de categoria 4.Plutonul a "mâncat" la timp evadații după încă o cursă liniștită.De mâine nu vom mai putea vorbii despre curse de legătură căci vom intra în munți.

Am traversat regiunea Burgundia.Dacă ieri cicliștii s-au plimbat prin ținutul șampaniei și a brânzei de Bruie,acum două zile prin ținutul berii,astăzi am ajuns la vinurile burgunde.În Burgundia vinurile roşii sunt produse dintr-un singur altoi – pinot noir. Vinurile burgunde sunt “vinuri pentru aromă” – au mai puţină asprime dar pot mirosi ameţitor. Între vinurile albe domină altoiul chardonnay.(asta ca o precizare despre vinuri)

Pe lângă vinurui,în această zonă vacile Charoleze dominau începuturile de deal ale Franței.Este o rasă de vaci ușor adaptabilă și de aceea este foarte răspândită în lume.Erau la început vaci de lapte iar apoi au fost folosite pentru tracțiune.Acum au devenit vaci de carne,aceasta fiind cea mai bună din categoria ovine.O delicateță este pulpa.Un bou poate ajunge la 1.400 kg iar o vacă între 700-900 kg.(sunt vaci albe.)

Profilul etapei









Montagris este asimiliat Veneției datorită celor peste 100 de poduri ce trec pestemultele fâșii de apă ce taie în lung și lat orașul.











Asimilat orașului Galați din România,Guegnon este cel mai important oraș siderurgic din Franța.Deține cea mai mare oțelărie din țară cu vreo 1.000 de locuri de muncă.












Peisaje
  • Chateau de Brinon-sec XV.(are în jurul lui un canal de apărare.Oare p fi crap acolo? Să stai în curtea castelului și să dai la pește...)
  • Ch. Aunay-en Bazois(fostă fortăreață de la mij. sec XV













    • Ch. de Bdesne...și multe alte biserici și conace.

Mă înclin.Voie bună

Related Posts with Thumbnails

Live Traffic Feed

Glob